No 18.jūlija līdz 24.jūlijam Durbē, viesu namā “Vecā skola” Liepājas Futbola skolas audzēknes ar treneriem Raivo Varažinski, Armandu Vīksnu un Danielu Sērmoliņu aizvadīja vasaras nometni, kuras laikā aizvadīja treniņus, tomēr uzsvaru vairāk liekot uz komandas saliedēšanas aktivitātēm.

Nedēļa, kuru futbolistes pavadīja vasaras nometnē, tika plānota tā, lai meitenes, kuras ikdienā spēlē dažādās komandās, aizvadītu rīta treniņu, bet dienas otrajā pusē aizvadītu laiku dažādās citās aktivitātēs. 50 meitenēm, kas piedalījās nometnē, bija iespēja aizvadīt dažādus miniturnīrus futbolā un volejbolā, apmeklēt lazertagu un UEFA Konferenču līgas spēli starp “FK Liepāja” un “BSC Young boys”, doties pārgājienā, uzzināt vairāk par veselīgu uzturu un stipru ķermeni, piedalīties viktorīnās, kā arī citās aktivitātēs.

Pēc aizvadītās nometnes gan meitenes, gan treneri atzīst, ka “šādām nometnēm, kur piedalās liela daļa no Liepājas Futbola skolā esošajām futbolistēm, ir liela nozīme piederības veidošanā, jo meitenes ikdienas treniņos redz tikai savu komandu, bet nepazīst meitenes no citām savas skolas komandām, tādā veidā nometnes laikā viņas labāk iepazīst viena otru, saliedējas un sadraudzējas. Meitenēm ir kopīgas intereses, tāpēc viegli var atrast arī kopēju valodu. Tāpat pozitīvi vērtējams tas, ka ir iespēja nedēļu padzīvot citādākā vidē un piedalīties aktivitātēs, kurās ikdienā neiesaistās.”

Liepājas Futbola skola ikgadēji organizē vasaras nometnes saviem audzēkņiem. Skola organizē nometnes visu vecumu audzēkņiem sākot no astoņu līdz pat 18 gadu vecumam. Nometnes tiek organizētas gan pilsētā, izmantojot Liepājas valstpilsētā esošo infrastruktūru, kā arī izmantojot infrastruktūru, kas atrodas Dienvidkurzemes novadā. Lielākā daļa no meitenēm, kas devās uz nometni, jau iepriekš vairākkārtēji ir piedalījušās vasaras nometnēs, tomēr ir daļa meiteņu, kurām šī būs pirmā pieredze. Nometne “Meitenēs ir spēks!”, kurā piedalījās meiteņu komandas, tika organizēta ar Liepājas pilsētas domes atbalstu.

jūlijs 29, 2022