Jau tradicionāli Ziemassvētku brīvlaikā Liepājas Olimpiskajā centrā viesojas komandas, lai aizvadītu Liepājas Futbola skolas organizēto Ziemassvētku turnīru U7 vecuma grupai.

27.decembra turnīrā Liepājā piedalījās komandas no Liepājas, Nīcas, Kuldīgas, Saldus un Ventspils. Diena iesākās ar kopīgu iesildīšanos visām komandām, kuru vadīja bijušais Latvijas Nacionālās izlases aizsargs un tagadējais Liepājas Futbola skolas treneris Oskars Kļava. Tika aizvadītas vairākas spēles, kuru mērķis nebija gūt uzvaru, bet gūt prieku no futbola spēlēšanas, tāpat arī spēļu starplaikos tika aizvadīti dažādas aktivitātes, kuru laikā komandu pārstāvji varēja iegūt dažādas balviņas. Dienai noslēdzoties kā ierasts, Liepājas Olimpisko centrā viesojās Ziemassvētku vecītis, kas jaunajiem futbolistiem pēc aktīvi pavadītas dienas un uzcītīgas dzejoļu skaitīšanas vai dziesmu dziedāšanas, dāvāja mazajiem futbolistiem saldumu paciņas. Kad saldumitika iegūti, Ziemassvētku vecītis meta izaicinājumu komandu treneriem – futbola spēli ar viņu un bērniem. Jāatzīst, ka, lai gan jaunākā paaudze ar savu viesi sīvi turējās pretī, spēles uzvaras laurus ar nelielu pārsvaru plūca komandu treneri. 

Kopš 2016.gada nogales Liepājas Futbola skola aicina Kurzemes reģionā esošos klubus piedalīties ar komandām, kas ikdienā nepiedalās turnīros un Kurzemes čempionātos. Šādi sadraudzības turnīri ir iespēja jaunajiem futbolistiem iegūt spēļu praksi, jaunu pieredzi un tikties “aci pret aci” arī ar citiem futbolistiem ne tikai saviem komandas biedriem. 

Sadraudzības turnīrus jau otro gadu veido arī citas Kurzemes reģiona komandas – Nīca, Grobiņa, Saldus, Kuldīga un Ventspils. 

decembris 27, 2019